A cikksorozat első részében a Baumit homlokzati alapszíncsoportból a fehér, sárga, barna és piros színekkel ismerkedtünk meg.

Most nézzük meg a további 5 alap színcsoportot.

A KÉK a nyugalmat és távolságot képviseli. A kék megnyugtató benyomást kelt, bár hűvösnek és elszakadtnak is érzi magát az ember tőle. Az ég és az óceán színeiből származó inspiráció népszerű választás évtizedek óta. A kék tónusú homlokzatok mindig hidegebbek és távolságtartónak hatnak, mint a szomszédos épületek. Néhány általános tanács: bizonyos kék árnyalatok összhangban vannak a világos, semleges színekkel. A kiegyensúlyozott, hűvös hatás érdekében szürke, világosbarna vagy törtfehér színekkel kombinálható.

A ZÖLD a növényvilág színe, nyugodt és harmonikus. A zöld a természet leggyakoribb színe, és más harmonikus színekkel kombinálva a békés és nyugalmas élményt nyújt. Kihívást jelent, ha olyan zöld árnyalatot találunk, amely büszkén versenyez a valódi természet szépségével. Használjon zöldet a homlokzat adott területein, a megfelelő design kialakításához. Néhány általános tanács: keverje barnával, okker sárgával, sárgával és tört fehérrel.

A SZÜRKE egy semleges és kiegészítő szín. Fontos, hogy olyan szürke tónusokat válasszunk, amelyek nem túl nehezek és támogató, nem tompító hatással vannak a homlokzat egyéb színeire. A szürke formális és komoly benyomást kölcsönöz egy épületnek. Nagyszerű támogató színt nyújt más hideg tónusokhoz, mivel a szürke nem tűnik ki a többi szín közül. Néhány általános tanács: keverje izgalmas piros, kék vagy halványabb sárgával, mint például grapefruit sárga, hogy lenyűgözze a nézelődőket.

A NEUTRÁLISAK ÉS TÖRTFEHÉREK a támogatóan hatnak a gazdag és telített színösszeállítással. A semlegesek nagyszerűen párosíthatók az egyszerű és tiszta építészeti stílusokkal, azáltal hogy támogatják a tömegüket és alakjukat. A neutrálisak a legvilágosabb tónusok, színtiszta árnyalatok és színárnyalatok. Könnyű és természetes megjelenést kölcsönöznek a homlokzatnak, integrálva az épületet a környező környezetbe sima és kellemes módon.

Mozaik – egyfajta kőfal vakolat, amely a külső homlokzatokhoz és aljzatokhoz dekoratív tervezési szempontokat ad. A színezett kövek változatos kombinációja a vakolatban a homlokzat részleteit életre kelti. Védő rétegként is szolgál, ez a tökéletes megoldás a kopásnak kitett területekre, valamint az egyedi tervezési jellemzők kiemelésére. Használja a mozaikot a külső részek, például oszlopok, aljzatok és kisebb területek világosításához.

Az egyes alapszínek színváltozatait megtekintheti a következő linkre kattintva. https://www.baumitlife.com/colors-by-color

Az egyes színcsoportok alatt megjelennek a hozzájuk tartozó árnyalatok és azok kódjai. Egy-egy színre kattintva eljutunk az adatait tartalmazó oldalra. Ezen az adatlapon szerepel, hogy a kiválasztott szín mivel harmonizál, milyen világosabb és sötétebb árnyalatai vannak. Megnézhetjük, hogy színünk hogyan mutat a különböző struktúrájú (szemcseméret és felhordási technika) vakolatokon, illetve milyen Baumit homlokzati festék vagy vakolat rendelhető az adott színben.

Üzletünkben kollégáink készséggel segítenek a kiválasztásban és a színminták bemutatásában.