1. Színes vékonyvakolatBefejező réteg, amely hozzájárul a rendszer időjárással szembeni védelméhez, és díszítő szerepe is van. A Baumit vékonyvakolatai a Baumit Life 888 színében elérhetőek.
2. AlapozóFestékszerűen felhordható réteg, amely az alaprétegre vihető fel és a fedőréteg alkalmazásának előkészítését szolgálja.
3. RagasztótapaszA hőszigetelő lemez fal alapfelületre történő ragasztásához használt termék. Száraz, por alakú, gyárilag előkevert ragasztótapasz, amelyhez csak előírt mennyiségű vizet kell hozzáadni.
4. Erősítő hálóLúgálló, üvegszövet háló erősítés, melyet a tapaszrétegbe ágyaznak be, hogy javítsák a mechanikai szilárdságát.
5. Hőszigetelő lemezElőregyártott, jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező hőszigetelő lemez, mely lehet kőzetgyapot és polisztirol alapanyagú. Polisztirol lap esetén beszélhetünk a kiváló páraáteresztő képességű teljes keresztmetszetében perforált open lapról, vagy a különlegesen jó hőszigetelő tulajdonsággal bíró szürke színű grafitos lemezről.
6. RögzítésDübelek vagy speciális rögzítő elemek, amelyek segítik a rendszert a ragasztás mellett az alapszerkezethez rögzíteni.
Kiegészítő elemekLezárások, illesztések, dilatációk, és felületi anyagváltások kialakításához (profilok, sarokvédő sínek stb.,).

Homlokzati hőszigetelő típusok

Forrás: baumit.hu